Katalog 2022. Tryck på respektiva bildsida för att öppna sidan. 
 
                                                     2022 sid 1 
                                                                       Sid 1 
 
                    2022 sid 2   2022 sid 3  2022 sid 4. 2022 sid 5  2022 sid 6  2022 sid 7  2022 sid 8
                          Sid 2        Sid 3         Sid 4         Sid 5         Sid 6          Sid 7         Sid 8
  
 
 
 Föreningen de aktiva
 
Sammanslutningen är helt fristående, politiskt och religiöst obunden utan åldersgräns. Ambitionen är att anordna ett omfattande utbud av aktiviteter och samtidigt verka för gemenskap och trivsel. Allt utan ekonomiskt bidrag utifrån.
 
Medlemsavgiften är 150 kr och erläggs till plusgiro 164 65 52-8. Vill du bli medlem? Lätt match! Kontakta bara kassören Anne-Marie Brink för registrering. 016-14 23 66, 070-300 32 72 (brinkann@gmail.com)
 

 
Till De Aktivas medlemmar
 
Anne-Marie Brink som på ett förtjänstfullt sätt varit kassör sen Föreningen De Aktiva bildades, har nu beslutat att dra sig tillbaka.
Av den anledningen söker Föreningen Anne-Maries efterträdare.
Ni som är intresserade kontakta:
 
Tord Juszczak - valberedningens sammankallande
Telefon 070-530 74 77
Mejl  toczak47@gmail.com eller
 
Bror Lindqvist - vice ordförande Telefon 076-336 62 85
 

 
                                           Sällskapsresan
 
                          Nöjda medlemmar på ny musikal-succé
 
Föreningen har sedan flera år tillbaka ett givande samarbete med amatörteatergruppen Scenknuten.
I praktiken innebär detta att medlemmarna erbjuds VIP-biljetter till en föreställning. Intresset är stort, den proffsiga ensemblen har en stark dragningskraft. Den här hösten står musikalen Sällskapsresan på menyn, den klassiska filmen med Lasse Åberg som de flesta i vuxen ålder sett, utgör grundmaterialet och blir i Scenknutens regi och tappning inte oväntat en färgsprakande, fartfylld och underhållande föreställning.
Ingen av De Aktivas åskådare, den här gången 80 personer, lämnade  Eskilstuna Teater besviken efter besöket den 22 oktober.
Efteråt talades det mest om entusiastiskt beröm för den skickligt iscensatta showen och längtan till nästa "spektakel" som förhoppningsvis blir verklighet om ungefär ett år.
Scenknuten upplever en ny vår och intresset är stort på många händer, inte minst bland lyriska personer hos De Aktiva.

 

Paradisön Mauritius. 

Den 2 november reste 22 medlemmar från Föreningen De Aktiva, Eskilstuna med buss till Arlanda flygplats. Efter sedvanliga rutiner påbörjades den långa flygresan till paradisön MAURITIUS. Inhemska guiden tog emot på allra bästa sätt med blomsterkransar, musik- och dansuppvisning. Buss till hotell Ravenala Attitude i närheten av huvudstaden Port Louis. Ett dopp i Indiska Oceanen innan middagen, därefter sköna sängar i stora fina hotellrum. 2 heldagsutflykter var inplanerade, en till havs och en på land. En förmiddagstur till huvudstaden ordnades också. Förutom härliga bad i havet fanns flera pooler på hotellet. Olika vattensporter tex segling, kajakpaddling, trampbåt och vattengymnastik utnyttjades flitigt. Gemensamma middagar med god mat och dryck intogs på olika restauranger inom det stora hotellområdet. Allt har sitt slut, även denna resa, så den 10 november påbörjades hemresan med solbrända nöjda resenärer.

Skrivet av Lena Pettersson, Föreningen De Aktiva, Eskilstuna
 
 
Fler bilder. Tryck på bilden!
 
 Gruppbild 2 Mauritius

 

                                                                                     


  
 

 

Föreningens lilla humorruta!

 

 

Albert E 90

Albert E 89