Fyra dagar längs Höga Kusten

Fredag 18 augusti startade 30 förväntansfulla medlemmar i De Aktiva en resa till naturreservatet Höga Kusten med omnejd. Lunch efter vägen mot Härnösand och besök på Murberget med Västernorrlands Museum med guidning. 

Efter frukost dag 2 åkte sällskapet till monumentet för Ådalen 31, Sandöbron samt Mjälloms tunnbrödsfabrik som fyller 100 år i år. Sen blev det linbana på Skuleberget och idylliska Bönhamns fiskeläge för fika och glass i underbar miljö. Avslutningsvis Höga Kustenbron före gemensam middag på hotellet.

Dag 3 lämnar man Härnösand och beger sig till Västanåfallet och vidare till Döda Fallen där man fick höra om Sveriges största naturkatastrof. Lunch på Älggårdsberget innan Utanede och Thailändska paviljongen som är ett minne av kung Chulakongkorn av Siam som besökte platsen med Sveriges konung Oscar II år 1897. Sen blev det övernattning på anrika hotell Knaust i Sundsvall.

Dag 4 börjar resan hemåt med ett stopp på Lill-Babs museum i Järvsö. Efter det vidare  mot Ockelbo och Wijs trädgårdar som sista punkt. Solen sken alla dagar, precis som resenärerna, efter en intensiv men väldigt trevlig utflykt med ett härligt gäng.

IMG_2268

IMG_2292

IMG_2304

IMG_2332