Ut i det blå.
 
Föreningen hade den 6 juli lockat närmare 40 medlemmar till en dagsutflykt mot "okänt mål". Som med hjälp av strålande väder blev en veritabel succé. Destinationen visade sig vara Kumla där visiten inleddes med en guidad rundvandring på Kvarntorpshögen. Dock inte i första hand för den bedårande utsikten över Närkeslätten utan för att bese den unika anrättningen Konst på hög. Utplacerade i naturen, runt toppen på det berg av restprodukter från brytningen av oljeskiffer, finns ett 30-tal verk av konstnärer från hela landet utplacerade.
Imponerande och fascinerande att traska runt under kunnig vägledning på en höjd som är glödhet i sitt inre, 600 grader! Sällskapet fortsatte därefter till lunchuppehåll i Sjöparken på restaurangen Goda Rum. Maten gick inte att klaga på, däremot på läsken och lättöl som tillhandahölls. Flaskorna hade stått  fram och höll samma temperatur som rummet, det vill säga över 20 grader. Enda plumpen under dagen, vi hade skriftligt på att serveras kylda drycker!
Nu fick vi i stället pröjsa 28 kronor styck, som trots klagomål aldrig kompenserades. Efter avslutad måltid väntade rundtur med guide i det intilliggande växthuset som bjöd på en rad överraskande upplevelser.
Sista stopp blev så korvfabriken i Sköllersta där ungefär hälften i sällskapet passade på att fynda charkuterier.
Såväl på vägen dit som tillbaka blev det så kallade bensträckare med först morgonfika och på eftermiddagen kall dryck med tilltugg.