Nalles betraktelser
 
Mycket ologik i fotboll
 
Fotboll är den kanske mest konservativa sporten av alla.
Logik är knappast något ledord.
Och det retar mig faktiskt.
Jag ska ge några exempel.
 
VARFÖR ...

... inte effektiv speltid?

Förslagsvis 2 x 35 minuter, klockan stoppas vid varje spelavbrott och det behövs aldrig några diffusa tilläggsminuter. Då lönar det sig inte att ligga kvar och åma sig för att fåtiden att gå. Då lönar det sig inte att dra ut på byten i slutminuterna om man leder eller på annat sätt försinka. ALLA vet exakt hur mycket det är kvar av matchen!

VARFÖR ...

... delas bara två poäng ut när match slutar oavgjord? Har man ett trepoängssystem ska det vara så jämt. Bonus till något av lagen, straffar kanske?

VARFÖR ...

... inkast?

Ingen annanstans på planen är det tillåtet för utespelare att  ta bollen  med händerna. Utspark är förstås det enda rätta.

VARFÖR ... 

... inte fria byten?

Om en stjärna varit skadad ska denne naturligtvis förgylla tillställningen med inhopp i kanske en kvart i varje halvlek. Dessutom är det då möjligt att spela med fullt manskap. Har laget gjort alla byten och får en spelare skadad blir det "straffpåföljd", en mindre resterande speltid.

Logik?

Nä ´ru

VARFÖR ... 

... tycker man att stora turneringar och mästerskap ska avgöras på något så hasardbetonar som straffsparkar? Åtminstone i kvarts-, semi- och -final borde förlängning tillämpas. Och med bortplockande av en spelare i varje lag var femte minut. Ett lag med spelare utvisade ska inte kunna spela på oavgjort!

Nalle Weinstock