Dalatripp med hockey i fokus
 
Allt var perfekt - utom matchresultatet.
Upplevelsen ändå starkt för De Aktivas 30 medlemmar som for med till Dalom den 15 februari.
Att Leksand fick stryk igen, nu med 3-0 mot Luleå, ingick dock inte i beräkningarna.
Första anhalt - efter fikapaus i Avesta - var Jussi Björling-museet i Borlänge, den första av två skilda kulturaktiviteter.
En mycket intressant, bildsatt, presentation av tenorens liv engagerade besökarna som därefter gick på eget strövtåg i utställningslokalerna.
Därefter var det dags för fokus på ishockey. 
Sällskapet togs emot med öppna armar i Tegera Arena och guidades sedan i två grupper runt bakom kulisserna, bland annat i klubbens eget gym.
En läcker buffé avnjöts i bokad lokal och dit kom Leksands andretränare Gunnar Persson som berättade om uppladdning inför den stundande matchen mot Luleå. Vid matborden medverkade även Ulf Weinstock, 125-faldig landslagsman, och av en slump klubbens vd Andreas Hedbom som välvilligt redogjorde för föreningens enorma betydelse för orten. Ulf, bror till reseledare Nalle, berättade om sitt eget idrottsliv, först som spelare, sedan som tränare, och  i sista pausen fick en mindre grupp lyssna till hans personliga analys över LIF:s krampaktiga spel.
Emellan de korta föredragen bevittnades också den mediokra tillställningen på isparketten. Till hela gruppens missnöje vann ju Luleå med 3-0.
Under bussfärden norröver underhölls passagerarna av reseledaren Nalle Weinstock med skrönor, anekdoter och fakta om Leksands IF och det var också ett inslag som uppskattades.
Ett kort provianteringsstopp vid Sätergrillen vid återfärden fyllde så på magarna. 
Även om Leksand nu fick stryk igen blev hela lördagen ett minne för livet, ett oslagbart specialarrangemang.