Lyckad augustitripp med buss och "Maja"

 
De Aktiva inledde höstens programutbud med en lyckad  och uppskattad dagsutflykt den första augustidagen.
Kosan styrdes mot Stockholm och trippen inleddes med ett högintressant studiebesök i Stadshuset och avslutades sedan med en guidad rundvandring i militärfordonsmuséet Arsenalen i Strängnäs.
Mellan huvudstaden och den sörmländska idyllen Mariefred tog sig sällskapet om 31 personer över Mälarens blå böljor. Transportmedlet var förstås ångbåten s/s Mariefred, i folkmun bara "Maja", och i det vackra vädret hade passagerarna inga svårigheter att trivas. 
Mätta och belåtna blev också sällskapet då det ombord i den trivsamma och gemytliga matsalen serverades tvårättersmiddag, merparten valde Toast Skagen och ångbåtsbiff. en minoritet silltallrik och en portion lax.
Vid kajen väntade bussen som lotsade vidare till Arsenalen och sedan åter till Eskilstuna efter en händelserik torsdag.
Det mesta gick helt efter ritningarna med ett stort undantag då två i gruppen akterseglades i Stockholm och tvingades att på egen hand, läs tåg, ta sig tillbaka till utgångsorten. Tråkigt, oerhört tråkigt, men föreningen kompenserade i alla fall paret som givetvis fick både ersättning för sina kostnader och anmälningsavgiften tillbaka.