USA-TRIPP 2019
 
De Aktiva  har många medlemmar som i ishockeysammanhang håller på Leksands IF.
Därför blev det en smakstart för 15-dagarstrippen till västra USA då deltagarna strax före start från Arlanda fick besked om att dalalaget kvalat upp till högsta divisionen kommande säsong.
Resan blev en oförglömlig upplevelse med nya höjdare som toppades av en ytterst kunnig, livfullt berättande och entusiastisk svensktalande guide.
Los Angeles utgjorde första anhalt. En spännande rundtur omfattade bland annat i Holllywood, Beverly Hills och Bell Air samt berömda Walk of Fame som ett av de självskrivna inslagen.
Nästa stora begivenhet blev San Francisco och alla de stora turistattraktionera, Fishermans Warf, passage över den magnifika Golden Gate-bron, fängelseön Alcatraz och givetvis den berömda sälkolonin nära staden.
En hel dag ägnades sedan åt Napa Valley inklusive vinprovning av klass. 
Nationalparken Yosemite med de enorma red-wood-träden passerades på väg till Fresno och därifrån tuffade bussen sedermera vidare mot Las Vegas genom Nevadaöknen och Death Valley med inkvartering på lyxhotellet Excalibur.
I den glamourösa och glittrande spelstaden ingick en rundtur till kasinon, musikteater med Elvis, Frank Sinatra, Lady Gaga och Whitney Houston i fokus och passage på den färg- och folksprakande genomfartsgatan The Strip.
En vandring i Grand Canyon fanns också med i det digra, och intensiva, programutbudet och resan avslutades för trötta men nöjda resenärer i Palm Springs.