Låt dig inte luras.
De Aktiva hade häromkvällen kontrakterat Eric Hansen från Mälardalens högskola för att hålla föredrag i Seniorcentrum.
Den före detta amerikanen är expert på hur man ska undvika att som konsument bli manipulerad eller till och med bli lurad av insmickrande försäljare, antingen de finns i butik eller i telefon.
Hansen har studerat de flesta tricks, berättade om vilka strängar man försöker slå an för att kunden ska känna sig trygg och helst också öppna plånboken. De 37 närvarande, de flesta medlemmar men också några "gäster" fick sig till del en lång rad tips om hur man ska kunna försvara sig. Inte minst föreslog Eric att man skapar en taktik för att kunna komma med motargument och att den som inte är intresserad försöker ta sig ur eventuella diskussioner och inte så att säga "fastnar på kroken". Hans egen argumentation går också ut på att vara kritisk och helst inte godtrogen. Eller mer konkret exempel: Om du erbjuds en gåva så betrakta den mer som ett objekt, då är det lättare att avstå från en gentjänst.
Ett intressant, lärorikt och tankeväckande föredrag var alla närvarande eniga om och åhörarna låter sig säkert inte luras i första taget.
Fika står alltid på programmet och avslutar normalt tillställningarna eller serveras i en paus. För ovanlighetens skull inleddes aftonen med kaffe, te och nybakade havreflarn och muffins för att Eric Hansens anförande och frågesvar kunde genomföras i ett svep-