Eter-profil utan "mick" trollband med livsresa.
Sven Strömberg.
 
De Aktiva engagerade redan tidigt i våras tv-, radio- och journalistprofilen Sven Strömberg för att berätta om sitt synnerligen spännande och innehållsrika yrkesliv,
Då gick emellertid föredraget om intet på grund av akut sjukdom.
Men att ge upp ligger inte varken i hans eller föreningens anda så torsdag 24 oktober, på självaste FN-dagen var det dags. Med sin mjuka framtoning trollband Hällbybon 60 nyfikna medlemmar i Seniorcentrum och lyckades med små åthävor och bildspel skapa fascination. Skickligt gjort med tanke på att tekniken krånglade - som vanligt i den kommunala lokalen - så att föredraget måste framföras utan hjälp av fungerande mikrofon.
Strömbergs resa i medievärlden är unik med möten med presidenter, kejsare och toppolitiker världen över. Och ett märkligt sätt att inrama sin yrkesbana.
I etern inleddes den med lokal rapport från Beatles besök i Sporthallen 1963 - som han för övrigt "sågade" i en recension i tidningen Folket - och avrundades med ett inslag i samband med en gala då han pratade med Paul McCartney.
Bland övriga andra celebriteter kan nämnas Moammar Khadaffi, Nelson Mandela och USA:s Gerald Ford. 
Efter sitt anförande, som handlade både om skratt och tårar svarade Strömberg snällt på åhörarnas frågor. Han avtackades med sedvanlig present och ombads sedan att fungera som Fru Fortuna och dra vinnande nuffror i de två lotterier som nästan såldes slut enligt parollen: Tre för 20.
Gorillaföredraget 12 november, Skuld och gröna skogar i Brevens Bruk 22 november samt julbordet 6 december är det som återstår av årets programutbud.