Alla kom inte hem från Portugal helskinnade
 
 
Föreningen De Aktiva i Eskilstuna arrangerade, tillsammans med Ölvemarks Holiday i mitten av oktober en drygt veckolång resa till Portugal/Spanien. Intresset för trippen var glädjande stort, 33 medlemmar deltog.
Första anhalt efter Arlanda var Lissabon. Efter övernattning och sightseeing i huvudstaden fortsatte sällskapet med buss till Porto. På vägen passerades Fatima, en av katolska kyrkans viktigaste pilgrimsorter. På dagsmålet genomfördes en stadsrundtur med både buss och båt innan portvinsprovning avrundade.
Efter två nätter i Porto gick färden vidare längs Dourofloden genom genuina småbyar och vinodlingar till Viseu. Väl framme stod bland annat en stadspromenad på agendan..
Gruppen lämnade sedan landet för en visit i angränsande Spanien. Innan "passagen" blev det en avstickare till historiskt spännande Trancoso med sin medeltida stadskärna.
Salamanca utgjorde därefter sista anhalt. Efter en givande rundtur spisade man en gemensam tapasmiddag.
Den 16 oktober gick flyget åter till ett regnigt Sverige. Då hade resenärerna sagt hej och tack till sin duktiga och svensktalande guide.
Bland de hemvändande saknades dessvärre ett par efter en olyckshändelse. En kvinnlig deltagare hade oturen att under en promenad ramla och ådraga sig en fraktur i ena benet, Således tvingades hon till sjukhusvård i Madrid och ett par ofrivilliga extradagar i Madrid.