Eva Burman
 
De Aktiva har en stor skara tidningsläsare. Därför blev det stor uppslutning när chefredaktören Eva Burman den 5 februari höll en högintressant föreläsning om mediabranschens svårigheter. Med fokus dels på den verklighet som  präglar nutiden men också med en titt på framtiden.
Sammankomsten hölls i EskilstunaMagasinets lokaler på Fridhemsgatan i Eskilstuna och inleddes med att de närvarande fick en inblick i hur man "tryckte förr på gammaldags vis". Ciceron givetvis den entusiastiske ägaren Bo Niklasson som vid de ålderdomliga maskinerna hade ett antal medhjälpare.
Därefter tog Eva Burman vid under rubriken "En bransch i gungning" och förmedlade klart och koncist de allt tuffare villkoren på att få tidningshus ekonomiskt bärbara. Hon målade också upp en framtidsbild som ser minst sagt dyster ut.
En uppsjö av nyfikna frågor besvarade Eva galant och förrättade sedan dragning i kvällens lotteri innan hon lämnade lokalen, inspirerad efter en rejäl applådåska.
Kaffe med dopp och gemytlig samvaro avslutade.
Närmast på programmet står nu årsmötet ONSDAG 25 mars - fel veckodag angiven på katalogens framsida - och nästa föredrag. Den 2 april berättar Mia Brunell hur man städar upp i tid.
Glöm inte bort att anmäla.
 
 
 
IMG_20200205_174524(1)
 
 
 
IMG_20200205_174728
 
 
 
 
 
IMG_20200205_191039