De Aktiva hade den stora äran och det stora nöjet att torsdagen den 12 april ha celebert besök då handbollslandslagets förbundskapten Kristján Andrésson trollband åhörarna på sitt eget oefterhärmliga sätt. I sitt drygt timslånga föredrag berättade han om sitt tidigare och nuvarande idrottsliv och fick avslutningsvis svara på en lång rad nyfikna frågor.

Kristján, med rötter på Island, inledde sin sportsliga bana i fotboll innan handbollen kom in i bilden i slutet av tonåren. Den aktiva karriären inleddes i HK Eskil, sedan blev det sex säsonger med Guif innan skador satte stopp. I stället fortsatte han som tränare i klubben, först som assisterande och därefter med huvudansvar, innan det hedersamma uppdraget att ta över det svenska landslaget. Som inneburit ett par riktiga höjdare bara i år: EM-silvret i januari och träningslandskampen i Eskilstuna nyligen i den nya arenan som för första gången fylldes till sista plats.

Andréssons kontrakt löper till oktober 2020. Det betyder att han får leda blågult både i VM och OS om inget oförutsett inträffar.

Den rutinerade, engagerande, medryckande och vältalige Eskilstunaprofilen hade många visdomsord att förmedla till de 30 åhörarna som samlats på restaurang Pitcher´s. Det viktigaste budskapet, som han givetvis själv också efterlever, är att få varje individ - antingen privat eller i idrottsvärlden - att "bli sedd" och bekräftad utifrån de egna förutsättningarna. Ett oslagbart sätt att få människor att "lyfta".

Kristján är en hedersknyffel på många vis. Hela hans gage för framträdandet skänktes till Barncancerfonden!

IMG_20180412_182303_12

IMG_20180412_182546

IMG_20180412_195646