Ingen orkade rensa ett dignande julbord
 
De Aktiva avslutade ett intensivt och innehållsrikt verksamhetsår med ett dignande julbord fredag den 6 december. De traditionella och kulinariska läckerheterna dukades upp på Seniorcentrum och de 28 medlemmar som bänkat sig kring det vackert dekorerade serveringsbordet lät sig väl smaka.
Julmaten var rejält tilltagen och trots att tallrikarna fylldes på i omgångar under ett par timmars festande och trivsamt umgänge blev det en hel del över. Resterna fick utgöra kökspersonalens "belöning".
När alla närvarande stoppat i sig tillräckligt serverades kaffe med skumtomtar och chokladgodis som tilltugg. Dessutom sedvanligt lotteri med fina, valfria, vinster. Första vinnaren högg direkt åt sig en väl tilltagen korg med konfektyrer.
Nöjda och belåtna traskade sedan deltagarna hemåt i det småblöta vintervädret efter runt tre timmars samvaro.
Föreningen är nu i full färd med slutforceringen av katalogen med utbudet 2020 som bör hinna distribueras före årsskiftet. Första aktivitet efter Öppet Hus 22 januari blir ett intressant föredrag 5 februari. Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman berättar om massmedia i ett brett perspektiv.
Tio dagar senare är det dags för dalautflykt. Tänk att få Jussi Björling, elithockey i Leksand där egen loge väntar plus diger buffé för under tusenlappen. 
Den trippen är INTE med i katalogen utan måste bokas senast 5 januari.
En upplevelse även för den icke idrottsintresserade.
Nalle Weinstock, 070-533 63 96, nalleweinstock@hotmail.com, har ansvaret.